Papir og krøllede ideer!

Papirbloggen er ment som inspiration til at lade fantasien flyde med papir.
Det papir du har ved hånden eller brug emballage fra hverdagen. Lav pynteting af det papir du har i køkkenskuffen, og giv det dit eget præg.

Ryadyret er lavet af et stykke Letrasetark, der syet på bomuldspapir. Manken er uldgarn, der er stukket igennem papiret og bundet knude på.

Papir til ideer
Det er langt sjovere at arbejde med det man har i skufferne, eller måske det man finder på gaden, end at købe et blåt og rødt stykke karton hos forhandleren. Den patina eller stoflighed som en kartoffelpose fra et grøntsagsmarked har eller papiret fra en eksotisk sæbe sætter altså mere gang i fantasien.

Kig en ekstra gang på din emballage inden du smider det i skraldespanden. Det kunne inspirere til en hjemmelavet pynteting til dit hjem eller en lille gave. Det sjove er, at når man først er begyndt tænke “Hvad kunne denne blive til?”, så griber det om sig og så kommer ideerne. Man skal lige tunes ind.

Det er også rigtig dejligt at få papir eller emballage fra udlandet. Det er eksotisk med en pakke indiske røgelsespinde eller en øl-etikette fra et fjernt land. Jeg vil hellere have at venner og familie tager emballage og genbrug med hjem fra gaderne i udlandet end parfume.

Papir for alle
Børn, bedsteforældre, voksne – hele familien kan samles om at være med. Der er ingen grænser for, hvilke kreative ideer man kan skabe. Det er bare om at komme igang, så griber ideerne hinanden og der udveksles og bygges på. Det er det, som er sjovt.

Det er en ekstra fornøjelse at lave papirpynt sammen med børn. De fleste af modellerne er så nemme at fremstille, at børn ned til fem års alderen kan lave dem sammen med en voksen. Når man sidder med fingerne og næsen begravet i papir og sager, da kan dejlige og dybsindige samtaler opstå.

Det er muligt at bruge papiret til enhver anledning. Hvem vil ikke gerne have en smuk krans med farverige blomster af slikpapir, en uro af drivtømmer og madpapirsflager eller en engel i vinduet af en serviet eller toiletpapir.

Papir for under en tiér
Når man har fundet sit papir, så kan man bearbejde det, således at det får det udtryk man nu gerne vil have frem. Skal det være fint eller groft – let eller tungt. Kalkér objekter over, klip, klister, sy, tryk, krads eller riv, så det får den stoflighed du ønsker.

Vælg en stil eller find klassiske pynteideer/julepynt og giv dem dit eget personlige præg og nyt liv. Hold dig til en farveskala. Og beslut dig for udtrykket. Skal det være let og fint i lyse pasteller eller mere bombastisk i tunge farver som rød og lilla.

Der kan godt gå sport i at finde pynteideer til papiret som ingen ting koster – hvad kan man få ud af en tepose, et nodeark, gammelt tapet, slikpapir, en kaffepose, mad eller avispapir. Og så kan man altid pynte med glimmer, perler eller tråd.

Ideer. Få mange flere ideer til hvad du kan lave af papir og genbrugsmaterialer hos Shane fra DR Velkommen til Shanes Verden – dr.dk/oline

Lortepapir. Du kan lave dit eget papir af elefantlort i Zoo www.zoo.dk og i Giveskud Zoo www.givskudzoo.dk/Events.1465.aspx?recordid1465=34

Papirkunstner. Se hvad en kunstner kan med papir www.tinelaulund.com

Hvordan laver jeg papir. Lær hvordan laver man sit eget papir og lån materialerne: www.odenserenovation.dk

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *