Blomster af slikpapir

Blomster lavet af metaltråd og slikpapir

Blomsten er nem og hyggelig at lave – specielt fordi man undervejs skal spise en masse slik. Det er ikke alt slikpapir, der kan bruges. Chokoladepapir fra Toms skildpadder, macipanbrød eller Quality Street er velegnet, da det er stanniolpapir og let at bukke.

Slikpapirsblomster
Du skal bruge metaltråd eller blomstertråd, slikpapir, der er lavet af stanniol – meget af det dårlige/lorteslik, der er i forretningerne ved jule- og påsketid er velegnet, men ikke lækkert at spise. Knapper, pailletter og perler i forskellige størrelser og former. Hvis du har spist al slikket, så tag en rulle staniol.

  • Sådan gør du: Bøj og sno fem buer af metaltråden – eventuelt rundt om din finger. Sørg for at tråden er så lang at der kan komme en rimelig længde stilk.
  • Beklæd hver hver bue eller blomsterkroneblad med et stykke slikpapir, som foldes rundt om metaltråden. Slikpapirstykket skal ikke være for stort, da det ellers klumper på bagsiden.
  • Tag et mindre stykke metaltråd ca. 10 cm og sæt en knap eller en paillet og derefter perler som støvfangere.
  • Før dette stykke med knap og perler ned over blomsten. Derefter vikler man resten af tråden rundt med stilken for at holde den fast.

Krans med Slikpapirsblomster

Slikpapirsblomster på krans lavet af birkegrene

Bind en krans af tynde grene. Bind den så hårdt at den bliver fin og sprød.
Birkegrene er velegnet, da de er tynde og elastiske.
Lav slikpapirsblomster og fordel blomsterne rundt omkring på kransen og snor dem fast.

Blomsterpynt
Slikpapirblomsterne kan pynte mange steder. På en pakke, sæt dem i en vase som rigtige blomster, stik dem i servietringen eller ved bordkortet.

Her kommer en trin for trin billedvejledning til, hvordan du laver papirblomsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *